Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümüne Hoşgeldiniz...
Uzaktan Eğitim Öğrenciler İçin Sıkça Sorulan Sorular

Öğrenciler İçin Sıkca Sorulan Sorular:

S: Dersler canlı olacak ve biz o an da derste olmak zorunda mıyız, istediğimiz zaman dersi açabilir miyiz?

• Ders açıklama kısmında canlı ders olarak belirtilen dersler belirtildiği saatte başlar ve belirtildiği saatte biter. Bu süre zarfında orda olmanız beklenir.

S: Dersi kaç kez izleyebiliriz?

• Ders sorumlusu ders videosunu bir bulut hesabına yükleyip belirli bir süre için ulaşılabilir olmasını tercih edebilir. Dersin sorumlusu ile irtibata geçin.

S: Sadece kayıtlı olduğumuz dersleri mi açabileceğiz?

• Evet sadece kayıtlı olduğunuz derslerin içeriğine erişebilirsiniz.

S: Sisteme giriş yapamıyorum.

S: Sorumlu olduğum ders sistemde listelenmemiş.

• BİLSİS’te derse kayıt durumunuzu kontrol ediniz. Pratik derslerin yaz döneminde yapılacağı düşünülmektedir. Fakat konu ile ilgili detaylar daha sonra bildirilecektir. Listenmeyen ders BİLSİS’te görünüyor ve pratik ders değilse bölüm koordinatörü ile iletişime geçiniz.

S: Listemde dersi görüyorum fakat ders içeriğinde herhangi bir bilgi yok.

• Dersten sorumlu öğretim üyesi ile iletişime geçiniz.

S: Derslerin sınavları ne zaman yapılacak?

•  Derslerin sınavları ile ilgili detaylar daha sonra bildirilecektir.

S: Sisteme girdim ne yapmalıyım?

• Öncelikle sorumlu olduğunuz derslerin tanımlı olduğunu kontrol edin. Sonrasında ders içeriklerine ulaşmaya çalışın. Dersin işleyişi ile ilgili duyurular yapılmış olabilir, bu duyuruları takip edin. Bu sürece hızlı bir şekilde geçildiği gözönünde bulundurulursa, ilk haftalar için güncellemelerin sıklıkla takip edilmesi sizin açınızdan yararlı olacaktır.  İlk haftalarda sisteme sık sık girip yeni duyurular ve eklemeleri kontrol edin.